Acupunctuur Bergen

Behandeling


Tijdens de eerste behandeling wordt een uitgebreid onderzoek afgenomen. Dit onderzoek bestaat uit een vraaggesprek over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid. Vervolgens wordt de pols gevoeld en de tong bekeken. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek wordt de diagnose gesteld en een behandelplan gemaakt. Hierbij wordt in overleg met u gekozen voor één of meerdere behandeltechnieken. Welke van de methodes wordt toegepast zal afhankelijk zijn van uw klacht. Behalve klassieke acupunctuur kunnen ooracupunctuur, moxa, cuppen, Chinese kruiden en shiatsu massage een belangrijk onderdeel uitmaken van de behandeling. De eerste behandeling duurt ongeveer een uur. Een vervolgbehandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Acupunctuur

Accupunctuur werkt met behulp van dunne, steriele wegwerpnaalden. Het plaatsen van de naalden is in de regel niet pijnlijk maar kan een gevoel van een elektrisch stroompje of een dof gevoel geven.

Moxa

Moxa wordt vervaardigd uit bladeren van het Bijvoetskruid (Artemisia Vulgaris). Moxeren is een methode waarbij acupunctuurpunten gestimuleerd worden door de warmte van een moxastick of moxalamp. Dit bevordert de energie en bloedcirculatie.

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur is een methode binnen de acupunctuur waarbij de naalden op punten in het oor geplaatst worden. Ooracupunctuur is een op zichzelf staande behandelmethode. Het wordt ook gebruikt ter ondersteuning van lichaamsacupunctuur, bij de behandeling van bijvoorbeeld rook- of eetverslavingen of bij pijnklachten. Er kunnen kleine verblijfnaaldjes worden gebruikt, die enkele dagen in het oor blijven zitten.

Cuppen

Bij cuppen worden verwarmde glazen bollen op meridianen geplaatst. Hierdoor wordt een sterke doorbloeding bereikt en kan de energie weer vrij stromen.

Massage

Massage technieken die worden gebruiken zijn shiatsu en voetreflexologie.

Chinese kruiden

Chinese kruiden kunnen worden voorgeschreven ter ondersteuning van de acupunctuurbehandeling